Veronica Ödén

Välkommen til min blogg!

Ett bra pussel 300 bitar

Tredje advent och snart är det jul igen

Advent och jul igen 13/12, 2023

Nu är det snart tredje advent, veckorna flyger iväg. Det är så mycket att stå i nu till jul. Jag vill såklart hinna städa av allt till jul, vi har plockat fram adventsljusstakarna och satt upp stjärnor i fönstren. Ljusslingor lyser vackert på balkongen och så har vi en dörrkrans. Har hört att nu finns det dörrkransar med belysning i, det vore fint om man hade ett hus så att det lös upp på dörren när det är mörkt ute. Eftersom jag bor i lägenhet har jag dock en helt vanlig krans med granbarr och röda lingon, den är fin och julig den med.

Vi har bakat både lussekatter och egna pepparkakor. Jag brukar göra en egen pepparkaksdeg som jag gör dagen före jag tänkt baka, den ska gärna vila i kylskåpet ett dygn innan man bakar pepparkakorna. I år fick den vänta två dygn och den var nog nästan ännu bättre att baka pepparkakor på efter det. Lussekatterna jag gör är med kesella i och dom brukar bli saftiga och goda. Det är mysigt med första advent och snart jul men för att få det så där julmysigt hemma så krävs det ju en del jobb. Granen satte vi upp i helgen som var eftersom jag vill ha upp den till Lucia. Det var härligt att äntligen få den på plats, jag har längtat i flera veckor så nästa år sätter vi nog upp den till första advent istället! I det här mörkret behöver man lite ljus och glitter.

Kommentarer   3