Veronica Ödén

Välkommen til min blogg!

Spirit Island

Stanna Hemma

...spela coola spel, 2/6, 2020

Coronatiderna består. Tur att man kan sitta hemma och spela spel i alla fall.
Vi har hittat vårat nya favoritspel, nämligen Spirit Island, som vi nött som tusan den senaste tiden. Det hela går ut på att man är ett andar som ska beskydda sin ö från kollonisatörer. Det finns olika andar och olika svårighetsgrader. Man sätter också upp spelet lite annorlunda varje gång man spelar.
Man ska alltså jaga iväg de onda krafterna genom att förstöra deras byar, skrämma dom, döda dom med vatten, blixtar, eld, sjukdommar osv. Oerhört underhållande!
Som ni säkert förstår handlar det om ett sk "coop spel", det vill säga att man ska samarabeta, vilket också är en frisk avvikelse från standardspelen där man ska besegra varandra.l1 Jag har också just fått reda på att det kommer en expansion till spelet närsom helst, och det heter Jagged Island, och det innehåller material för 10 nya andar (spirits), komponenter för att spela upp till 6 spelare (grundspelet täcker 4 spelare). Nya grejer som events utlovas också, spännande!
Övriga nyheter på brädspelsfronten är att det kommer en Terraforming Mars big box expansion! Jag hoppas att det blir en verklig deluxe variant och att man kan köpa alla expansioner för ett bra pris. Har velat köpa Terraforming Mars länge nu, men det har inte blivit av. Ni vet väl att det är designat av en Svensk, va? Jacob Fryxelius heter han, och ni borde kolla in deras sida; https://www.fryxgames.se/fryxgames-story/

Kommentarer   3