Veronica Ödén

Välkommen til min blogg!

Spelkväll

Spelkväll Igen :)

Familjemys, 13/8, 2021

Coronafesten verkar inte vilja gå över..Så, vad göra? Jo sitta hemma och spela spel såklart!
Det vi spelade senast var Machi Koro, ett fantastiskt litet spel där man ska bygga en liten stad, med japansk stil på bilderna. Det man gör är att slå tärning och sedan kollar man om man har en byggnad i det numret man slog, har man det får man pengar, och det kan till och med vara så att ALLA spelare som har ju den byggnaden får pengar. Man kan äga flera kopior av samma byggnad och då får man såklart mer pengar. När man startar har man ett gäng "Landmarks" som ska byggas, och när någon spelare byggt allihop vinner denne.
Detta är faktiskt väldigt kul, speciellt för familjer där både barn och vuxna kan uppskatta spelet. Nu har jag hört att det är en uppföljare på gång, Machi Koro 2.l1 Vad jag kan läsa från artikeln i länken är att det verkar vara en förbättring av orginalet, som undertecknad kommer köpa på studs när den finns tillgänglig. :)
Vad gäller lite mer avancerade spel har jag lagt in radarn på Hansa Teutonica, vilket verkar hysteriskt skoj, och här är en skön Youtube video av en kille som recenserar detta xD.

Kommentarer   4