Veronica Ödén

Välkommen til min blogg!

Grillning

Solsken och vårbestyr

Fixa och dona i trädgård och hem, 26/5, 2022

Nu är det tid för att fixa i trädgården och göra fint för sommaren. Jag och min familj ägnade hela helgen åt det. Vi krattade bort gamla löv, rensade fint i rabatterna, klippte gräsmattan och klippte ner fruktträd och buskar. Rosorna väntar vi med att klippa eftersom det varit så kallt på nätterna än. Vi vårstädade även altanen genom att spola av hela altandäcket och sedan borsta bort smutsen och torka av alla möbler. Senare i sommar när vädret är pålitligare ska vi nog olja altanen.

Jag hade även tänkt putsa mina fönster nu när dom tagit bort allt grus och sand på vägarna men fick tips utav en kompis att anlita Magdas fönsterputs så jag gjorde det. Så här rena och fina har nog fönstren aldrig varit, det är knappt så att man ser att det är ett glas ut  Jätteroligt att dom var så duktiga och priset var bra, jag känner mig supernöjd! Hädanefter blir det Magdas fönsterputs varje gång fönstren ska putsas.

Helgen avslutades med årets första grillning i solen! Vi grillade revbenspjäll, fläskkotletter, korv av olika slag, haloumi och grönsaker. Till grillning hade vi hemgjorda pommes frites och jag slängde ihop en mycket god bearnaisesås. Receptet var enkelt och den blev god. Jag känner mig nöjd eftersom det var första gången jag vågade mig på att göra bearnaisesås, här är receptet om någon vill testa.

Hoppas alla får en riktigt fin sommar och att det snart blir lite varmare även på natten här i vårt avlånga land!

Kommentarer   3